Gruppestyrelsens beretning for 2016

Gruppestyrelsens beretning for 2016

Valdemar Atterdag

Gruppestyrelsens beretning 28.02.17

 

 

Gruppestyrelsen har fra marts 2016 bestået af forældrerepræsentanterne: Mette Pilegaard Rasmussen (formand),   Søren Dige, Kim Højmark Eriksen, Simon Rackliff, Bo Casper Brinkmann Solvang og Allan Bregendahl (kasserer). Leder- og ungerepræsentanter: Der har været lidt udskiftning, men i øjeblikket er det Christoffer, Hanne, Liv og Frederik Terp.

 

2016 blev året hvor køkkenet blev skiftet, og det er bare blevet SÅ flot, og er virkelig en fornøjelse at bruge. Økonimisk var det også en succes. Vi søgte penge mange steder og kommunen gav et stort tilskud. Vi har fået utrolig gode rabatter hos firmaerne, og også mange ting forærende, og da størsteparten af arbejdet blev udført af frivillige, blev gruppens egenbetaling på under 10.000 kr. Det er da immponerende! Kæmpe stort tak til ALLE, der hjalp til. <Film om køkkenet> (1:30 min)

 

Vi holdt igen Skt. Hans arrangement for hele byen. Det blev igen en rigtig god og hyggelig aften, lige bortset fra vejret, som synes at det skulle regne og regne og regne. Det blev tørvejr præcis 19:15, så vi kunne gøre lydanlægget klar til Båltalen, og derefter et noget vådt bål. Regnvejret gjorde desværre, at der ikke kom så mange og spiste, og da der ikke var så varmt, var folk ikke så tørstige. Mange af de lokale butikker mm. har enten givet os lidt penge eller varer. Den store udgift var musikken, som vi synes var utrolig hyggeligt. Arrangementet løb lige nøjagtig rundt, så vi ikke har haft udgifter.

 

I forbindelse med Bredbånd Nord´s indtog i Gistrup, var det en del af aftalen, at der kom gratis internet op ved hallen og spejderhuset. Så nu har vi fået lagt netværk ind i spejderhuset, som man bare kan bruge løs af!

 

Vi har prøvet at holde forældrekaffe i både mini- og juniorgrenen. Begge hyggelige aftener, som vi måske afholder igen senere på året.

 

Senere på året planlagde  vi juletræsarrangementet. Vi brugte en hyggelig søndag i superflot vejr på at fælde juletræer og vi hjalp i de følgende weekender med at få dem solgt i rundkørslen. Der blev udsolgt den sidste salgsdag ved middagstid. Tak til alle jer der hjalp til her også. Juletræssalget har givet os et godt overskud, så vi i år også kan give et stort sommerlejrtilskud til alle spejdere der deltager i SL17, samt at gruppen betaler hele deltagerudgiften for de ledere der er med.

 

Vi har fået et godt samarbejde med en lokal reporter for Østhimmerlands Folkeblad. Han skriver indlæg og får billeder tilsendt, når vi har holdt store arrangementer, og han kommer ofte forbi som gæst når vi holder noget. Dette gør, at vi bliver mere synlige i lokalområdet, og er absolut positivt for gruppen.

 

2017 bliver et meget spændende år. Der kommer til at ske nogle ting i gruppen, som ikke lige sker hvert år.

Udover Skt. Hans og forhåbentlig juletræssalg igen, er der to særlige arrangementer. SL17, den store sommerlejr, bliver meget spændende, og jeg håber at rigtig mange spejere allerede er tilmeldte. Ellers kan det måske lige nåes endnu?

Desuden har gruppen 75-års jubilæum til september. Vi har besluttet at fejre det sammen med sæsonstart og oprykning, så det bliver fredag 18.08.17. Der bliver fællesspisning og fejring for hele gruppen, forældre og andre inviterede fra divisionen og gamle spejdere. Alt er ikke planlagt endnu, men I skal nok høre mere om det, når vi kommer tættere på.