Familiespejd

Familiespejd

25/7-2018

Vi vil prøve at starte familiespejd op hos Valdemar Atterdag spejderne.

Familiespejd er natur- og spejderoplevelser for 3 år til og med 0. klasse og deres forældre/bedsteforældre. Man må også gerne tage både mindre og større søskende med, men aktiviteterne er ikke målrettet dem.

Alle vores aktiviteter foregår udendørs, så det er vigtigt at have tøj på der passer til vejret, og som i øvrigt gerne må blive beskidt.

Vi mødes første gang søndag den 2. september kl. 10 – ca. 12 ved spejderhuset Knasten på Lindekrogen 1 i Gistrup. Første gang man deltager er det gratis, så man kan prøve det. Herefter kan man melde sit barn ind, og prisen er 250 kr. pr. halvår. Vi forventer at mødes ca. hver 3 søndag, flere datoer kommer senere.

Har I lyst til at deltage, så send en e-mail med navne, barnets alder og antal deltagere til Mette Pilegaard metteogklaus [at] pilegaard-rasmussen [dot] dk Der er plads til 10 familier, og I er først tilmeldt når I får bekræftelse retur. Vi har allerede et par pladser besat, så skynd dig at melde jer til J

Har I ikke mulighed for at deltage den 2/9 men gerne vil være med til det næste møde, så skriv også allerede til os nu.

Læs evt her om hvordan  vi i Det Danske Spejderkorps arbejder med familiespejd, og hvorfor det byder på andet og mere end en tur i skoven med børnehaven.

Kontakt: 

Mette Hvidberg (mettehvidberg [at] gmail [dot] com, 22218208)

Mette Pilegaard (metteogklaus [at] pilegaard-rasmussen [dot] dk, 25378882)

______________________________________________

Med familiespejd vil vi gerne give børnefamilier mulighed for at få gode oplevelser i naturen samtidig med at der er mulighed for at være lidt fysisk aktiv. Samtidigt kan familiespejd være med til at man kan lære andre børnefamilier at kende.

Udgangspunktet for vores aktiviteter er området ved spejderhuset Knasten på Lindekrogen 1. Der er i huset adgang til toiletter m.m. Samtidig vil vi også ved nogle lejligheder benytte os af Lundby Krat.

Når vi har familiespejd-aktiviteter vil vi have en fast struktur som gør børnene trygge, og giver dem lyst til at gå på opdagelse. Familiespejdernes forældre hjælper deres børn undervejs, men efterhånden som børnene bliver trygge og ældre, vil forældrene komme til at hjælpe med aktiviteterne på dagen.

Eksempel på et familiespejd-møde kan være 

Opstart og flaghejsning
Aktivitet (ca. en time)
Hygge og leg – måske lidt spiseligt
Afslutning
 

Som udgangspunkt ligger vores aktiviteter på søndage - vi mødes ca. hver 3. søndag kl 10-12. Der tages dog hensyn til ferieperioder og store aktiviteter i byen.

Familiespejd vil både omfatte egne aktiviteter, men også tilbud om at deltage i aktiviteter i resten af spejdergruppen, når der er spændende og relevante arrangementer for vores aldersgruppe.

Det koster 250 kr., at deltage i familiespejd for et halvt år – beløbet omfatter materialer, frugt og kaffe til de voksne mv. Du skal kun tilmelde (og betale kontingent for) dit barn.

Vi glæder os til mange gode spejderoplevelser med dig og din familie!

 

Foto: Jens Thybo

FamiliespejdFamiliespejd