Generel pakkeliste

Generel pakkeliste

Pakkeliste til spejderlejr

Her er en vejledende pakkeliste til spejderlejr (f.eks en uge om sommeren). Det meste passer også til korte ture/weekendture. Hvis der er brug for at spejderne har noget specielt med på tur vil lederne informere om det. Vi har også skrevet nogle kommentarer om de forskellige slags udstyr som spejderen har brug for. Det kan være en dyr omgang hvis man skal ud at købe det hele, men vær opmærksom på at man tit kan få udmærket og billigt udstyr i Føtex, Biltema og lignende butikker. Så kan spejderen altid ønske sig det dyre i jule- og fødselsdagsgave.

Spejderen skal selv kunne pakke sin rygsæk. Så pak sammen med spejderen derhjemme, så ved han/hun også hvad der er i rygsækken. Det letter overblikket hvis alt pakkes i gennemsigtige plasticposer, f.eks fryseposer, skriv gerne på posen hvad der er i den.

Alle spejderes rygsække er udstyret med en fjeder i bunden, som skyder alt rygsækkens indhold ud i teltet/hytten så snart rygsækken åbnes… det er derfor en stor fordel at alt er mærket med navn, så lederen kan se hvis ting der ligger tilbage.

Rygsæk

Spejderen skal selv kunne bære al sin bagage på en gang, og somme tider skal man gå langt med den. Derfor skal der pakkes kompakt i en rygsæk, og det der ikke kan være I sækken skal kunne spændes fast udenpå den. Det nytter ikke med løse poser, tasker mm.

Rygsækken skal passe til spejderens størrelse. For de mindste er det somme tider tilstrækkeligt med en stor skoletaske. Asivik (forhandles i Spejdersport) har gode prisfornuftige rygsække til små rygge.

Sovepose

Den skal være varm nok, danske sommernætter er tit kølige. Det er en god ide at supplere med en lagenpose. Dels giver det lidt varme, dels beskyttes soveposen mod sved og snavs. Sy evt en af et gammel dynebetræk.

Liggeunderlag

Man kan få billige selvoppustelige liggeunderlag i Biltema og Harald Nyborg, men de er som regel ikke pengene værd, og spejderne har svært ved at pakke dem sammen selv. Køb hellere et almindeligt skumunderlag.

Regntøj

Regnjakke (kan være samme som vindjakke) og regnbukser

Gummistøvler

Kan kun undværes hvis man har meget gode og tætte vandrestøvler

Hue og handsker

Ja, også på sommerture! Det er tit køligt om aftenen, især hvis det regner. Og det fylder jo ikke meget.

Varm trøje

Fleece eller strik. Er også god som hovedpude.

Vindjakke

 

Badetøj

 

Spisegrej

Bestik og tallerken/skål/mug og kurs/mug. Sørg for at mærke det tydeligt med navn, pak det i en stofpose sammen med et viskestykke

Toiletsager og håndklæde

Hvis spejderen tager medicin (allergi, astma eller lignende) skal lederen have besked om hvornår og hvordan det skal tages.

Shorts og t-shirt

Til alle de dejlige varme dage

Lange bukser og langærmede bluser

Til de kølige dage og aftenerne. Alt tøj skal være af typen ”må gerne blive meget snavset”.

Rent undertøj

Tjaaah, bliver det brugt? Men da i hvert fald 1 sæt rent. Hvis nu man blev helt gennemblødt…J

Tørre sokker

Rigeligt af dem, både tykke og tynde.

Skiundertøj

Uld (bedst) eller syntet. Det er igen de kølige aftener det handler om. Og det er ret godt at sove i.

Uniform og tørklæde

Har man på når man tager af sted. Husk sangbog i lommen (+ de andre ting man altid skal have i sin spejderlomme).

Gode sko og evt sandaler

Man skal næsten altid gå meget på spejderture, så det er vigtigt med sko som er gode at gå i. Vandrestøvler i selvfølgelig gode, men ikke altid nødvendige. Og det er rart med lettere fodtøj i lejren, især hvis det er varmt. Sandaler er fine at have med, men de skal kunne spændes ordentligt på foden. Klipklapper og slippers dur IKKE på spejderlejr.

Dolk og evt bælte

Og det skal der også navn på.

Lille rygsæk/taske

Til udflugter og dagture.

Vandflaske

 

Kasket/solhat

Pandelampe eller lommelygte 

 

MEd ekstra batterier!

 

Om elektronik: i 2014 er det svært at forestille sig børn/unge uden mobiltelefoner… Man må gerne tage sin mobil med på lejr, men man skal SELV passe på den og finde den hvis den bliver væk. Lederne tager ikke ansvar for dette. Det samme gælder kamera, gameboy, ipod’s og lignende. Som tommelfingerregel skal man ikke give spejderen noget med, hvis man ikke kan leve med at det går i stykker eller bliver væk. Opladere skal mærkes tydeligt med spejderens navn. Mulighederne for at oplade telefon mm kan veksle fra ”ikke muligt” til ”gode muligheder”. På nogle ture kan lederne vælge at spejderne ikke må¨medbringe telefoner. Det vil i så fald blive meldt helt klart og specifikt ud.

Om slik: Med mindre andet bliver oplyst er det er ok at give spejderen en lille pose godter med til turen, men store mængder slik vil vi frabede os. Spejdere vil normalt hellere spise slik end rugbrødsmadder, men det er ikke hensigtsmæssigt at de spiser sig mætte i slik.  

Gode steder at købe udstyr:

Når spejderen har været på tur nogle gange, og man mærker at det her er en interesse som holder ved, så er det måske tid at tænke på at købe lidt bedre udstyr end det billige man startede med. Spejdersport er ikke den eneste butik der sælger den type udstyr, der er mange andre butikker med lidt forskelligt udvalg. Det kan godt betale sig at tjekke priser og udvalg på forhånd, og derfor er her en lille liste over butikker med friluftsudstyr (der findes mange flere):

www.eventyrsport.dk  har også butik i Aalborg og City syd

www.friluftsland.dk har også butik i Aalborg

www.wolfcamper.dk dansk friluftsmærke, de har et showroom i Taars

www.engelsons.se   En fuld ekvipering af spejderen fra top til tå i de seje friluftsmærker er en ordentlig udskrivning. Og det er selvfølgelig ikke nødvendigt at have Fjällräven bukser for at gå til spejder! Den svenske netbutik www.engelsons.se  har glimrende friluftstøj til børn (og voksne) til meget fremkommelige priser. Kvaliteten er ABSOLUT ok til prisen, og måleskemaer og beskrivelse på hjemmesiden er meget brugbare. nb: prisen for fragt til Danmark er fast 300 kr. Så man skal ikke bare købe et enketl par bukser. Men er man først på siden finder man hurtigt ting det vil være rart at have - og man kan jo slå sig sammen et par stykker om en fælles bestilling.

www.friluftslageret.dk

www.outdoorseason.dk

www.spejdergear.dk

www.outnorth.dk